fbpx

Maštamo. Sanjamo. Postavimo cilj. Akcione korake. Vredno radimo na tome. 

I onda sledi neuspeh. Možda više njih. Motivacija pada. Cilj se nikada ne realizuje.

Da li vam je ova situacija poznata?

Često se dešava da ne postignemo sve što želimo. Razlozi su mnogobrojni i često – individualni. Međutim, postoji nešto što svi možemo da uradimo u ovakvim situacijama. A u pitanju je način na koji MI BIRAMO da vidimo taj događaj. Da li želimo da ga vidimo kao NEUSPEH ili kao REZULTAT?

Zašto rezultat? Svaki put kada nešto uradimo, ali zaista uradimo, odnosno pokrenemo se, probamo nešto što do tada nismo, realizujemo neke akcione korake, mi UČIMO. Iz svake situacije, bila ona uspešna ili ne, mi možemo da izvučemo neku pouku, da naučimo nešto što do tada nismo znali. To može da bude znanje o poslu, okruženju, ljudima oko nas, ali i o nama samima.

Preuzeto sa: malepobede.com

Šta možete da uradite ubuduće ako ne ostvarite neki svoj cilj?

1. Dozvolite sebi nekoliko minuta, sat, ili nekoliko sati mira i zapitajte se – Šta je moglo bolje? Šta sam naučio/la iz ovoga? Šta sledeći put treba drugačije?

2. Setite se svog cilja i razloga – Zašto to želite? Zapitajte se zašto se i prvobitno krenuli u tu priču i da li su vam te stvari i dalje bitne. Ako jesu, ne menjajte cilj, samo promenite način na koji ćete doći do tog cilja.

3. Ne posmatrajte prepreke na putu kao neuspehe, već kao prilike za učenje. Fokusirajte se na pozitivno. Šta je bilo dobro? Šta će biti bolje? Kako će mi biti kada zaista ostvarim ovaj cilj?

Mnogobrojni su primeri onih koji su veoma uspešni u svojim oblastima, a prethode im mnogobrojne prilike za učenje i rezultati koji ih čine onim što jesu danas. Pogledajte neke od njih u ovom videu:

Ukoliko želite da saznate više o metodologiji koju koriste milioni ljudi širom sveta kako bi svakodnevno postizali uspeh, pridružite nam se na BESPLATNOJ radionici koja će se održati u četvrtak 16. avgusta i na kojoj ćete imati priliku da čujete više o NLP-u, ali i naučite konkretne alate koje možete da primenite odmah.
VIŠE INFORMACIJA>>>

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.