fbpx

Kada krene najeuforičniji mesec u godini, kada se sve oko nas ubrza i zasija, svi smišljamo gde ćemo i pored koga dočekati praznike, ali neminovno počinjemo i da razmišljamo o tome kakva nam je bila prethodna godina i koliko smo se promenili u prethodnih 12 meseci. Još uvek nije kasno da saznate neke bitne informacije koje mogu biti prekretnica u vašem ličnom razvoju. 🙂

Tom prilikom, preporučujemo vam sledeće naslove:

1. „Natprosečni“ – Malkom Gledvel (Priča o uspehu)

Malkom Gledvel nam na izuzetan način objašnjava kako za uspeh često nisu bitni samo naša inteligencija, talenat i ambicioznost, već i da okolina i okolnosti značajno doprinose našem uspehu.

„U beskrajnom svetu popularne nauke, Malkom Gledvel je gotovo jedinstven talenat… Natprosečne je zadovoljstvo čitati, a o Gledvelovim originalnim teorijama može se razmišljati danima… Natprosečni predstavljaju potpuno novu vrstu knjige u Gledvelovom opusu… Oni su gotovo manifest.“ Dejvid Leonard, New York Times Book Review

 

2. „Razbijaj!“ – Geri Vejnerčuk

Geri Vejnerčuk je izuzetno specifičan autor koji nam u ovoj knjizi objašnjava kako društvene mreže možemo iskoristiti kako bismo formirali lični brend i razbili biznis.

U ovoj knjizi nalaze se brojna iskustva uspešnih ljudi koji su prepoznali ove „tajne“ i uspeli da ostvare svoje snove i brendiraju sami sebe.

„Ova knjiga je posvećena svim vizionarima, onima koji prepoznaju neverovatne mogućnosti koje nam nudi novo digitalno doba, i onima koji su dovoljno hrabri da traže sreću ne samo u privatnom životu, već i u poslovnom“.

Geri Vejnerčuk

 

3. „Kako plivati sa ajkulama“ – Harvi Makej

Knjiga „Kako plivati sa ajkulama, a da vas ne pojedu živog“ se ne koristi bez razloga na stotinu univerziteta širom Sjedinjenih Američkih Država.

Harvi Makej metaforički nam objašnjava kako biznis funkcioniše u savremenom društvu i otkriva nam pravila koja moramo da poznajemo kako bismo opstali u svetu „ajkula“ i biznisa.

 

„Onome ko spaljuje mostove bolje je da bude dobar plivač“.
Harvi Makej

 

 

4. „Moć navike“ – Čarls Djuhig

Knjiga koja nam pokazuje koliko su naše naizgled nebitne i male odluke, kao i svakodnevne rutine zapravo od ogromnog značaja za našu sadašnjost, a i budućnost. Dobre, odnosno loše navike mogu da nas odvedu u potpuno dva različita pravca i zbog toga moramo biti svesni tih „malih“ stvari koje radimo svakodnevno.

„Knjiga koja u sebi spaja najnovija istraživanja i primamljive priče. Kad je budete pročitali, nikada više nećete istim očima posmatrati svet oko sebe.“ Danijel H. Pink

 

 

Koja je najbolja knjiga koju ste pročitali ove godine? 🙂

Informišite se o našim NAJNOVIJIM RADIONICAMA I TRENINZIMA ili pročitajte još neki TEKST U BLOG SEKCIJI

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]