fbpx

Večita analiza

Dugi niz godina imao sam želju da upišem NLP. Tačnije, jedno tri godine ga nišanim. Malo ‘oću, malo neću. Sada vidim da jednostavno nisam bio spreman za bolje. Nisam znao šta ne znam. Da sam bio ovog razmišljanja onda, iste sekunde bih ga upisao.

No, jednog dana krajem septembra, dok sam sedeo za radnim stolom, sinulo mi je da opet potražim NLP i vidim šta se tu sad nudi. Nakon par minuta naišao sam na BRIDGE i krenuo da istražujem malo ko su, šta su, čiji su… Videh dosta pozitivnih komentara, a i skontao sam da je jedan moj poznanik pohađao NLP kod njih.

Napisah ja njemu poruku i pitah ga za iskustvo koje je prošao sa BRIDGE-om. Odgovori on meni brzo i tako sam zvanično započeo svoj put kroz NLP. Mislim da sam tokom dopisivanja sa njim istovremeno kontaktirao i ekipu iz BRIDGE-a.

Spremite se, polećemo…

Prvi modul NLP Practitioner-a se odvijao u oktobru…

– “Šta su ciljevi?”- pitao nas je Josip. Šta to beše cilj, pomislih u sebi…pa valjda da budem srećan, ne? Tako su nas učili. Ali ne, cilj je nešto sasvim drugo, nešto opipljivo, ukusno, lako ostvarivo. Ali samo ako ga tako i isplaniraš. A BRIDGE mi je to i dao. Alate da izdizajniram svoj život, onako kako ja mislim da treba.

Šta sam još dobio od NLP-a?

Sa NLP-om sam dobio neverovatan profesionalni zalet. Tehnike koje sam učio na modulima mogao sam da testiram na svoje novo zanimanje. Malo po malo, ja sam napredovao i podigao svoj freelance posao i zaradu gore. I ne bih rekao da je to puka slučajnost.

Primetio sam da sam više fokusiran, da nema više dnevnog maštanja o boljem sutra. Nema gubljenja vremena. Naučio sam da analiziram svaki svoj cilj toliko dobro da sam praktično odmah znao da li gubim vreme ili ne.

Diznijeva strategija kreativnosti je NLP tehnika koja mi je najviše pomogla da otkrijem nove načine kako da nešto završim efikasnije. Neurologički nivoi su mi dali način da svoje pisanje učinim efikasnijim i tako zaradim više para.

Ja sa motivacijom nikada nisam imao problem, kao i mnogi koji ovo čitaju. Ali motivacija ne vredi ničemu ako nemaš disciplinu. A disciplina takođe malo vredi ako ne znaš kako.

A to kako sam dobio od BRIDGE-a. Od NLP trenera Josipa i Sandre i alata koje su nam oni tako slikovito preneli. I zato bih preporučio svima da prestanu da se pitaju zašto, već da krenu da pitaju sebe kako.

Jer, postoji šansa, ma koliko mala, da ti ovo promeni život. A takve šanse nemaju cenu.

Dalibor Petković
Sertifikovani NLP Practitioner

Više informacija o NLP Practitioner treningu koji je Dalibor završio pronađite OVDE.

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.