fbpx

Danas, rad na daljinu i rad od kuće, stavljaju nove izazove pred lidere. Posvećenost zaposlenima i briga o njima direktno utiču na stepen motivisanosti i angažovanosti.

Postoji nekoliko načina pomoću kojih možete da stvorite aktivnu i angažovanu atmosferu na radnom mestu, bilo da ste uživo sa njima ili radite na daljinu, koja će pomoći zaposlenima da uživaju radeći svoj posao.

Istraživanja su pokazala da je tek 1 od 4 zaposlenih motivisan i produktivan. Ako uzmemo to u obzir, složićete se da uvek treba raditi na unapređivanju tehnika motivacije zaposlenih.

Izvor: unsplash.com

Dajemo vam 5 saveta kako možete da utičete na to da se vaši zaposleni osećaju ispunjeno radeći od kuće:

 

  1. Pokažite da vas interesuje njihova karijera

Iznenadićete se kakvu energiju za rad zaposleni dobija kada oseti da je njegovom nadređenom stvarno stalo kako napreduje njegova karijera.

Zato budite mentor, upućujte ih i savetujte kada im je to potrebno, preporučite im kurseve i obuke kako bi napredovali u svojim karijerama.

Takođe, pravi lider pomaže zaposlenima i sa njihovim ličnim problemima – jer ono stvara poverenje koje je mnogo bitnije za poslovni odnos.

 

  1. Balans između posla i života

Poštujte balans između poslovnog i privatnog života. I pokažite im to. Imajte razumevanja kada imaju porodične obaveze i zakazane lekarske preglede. Ako pokažete da imate razumevanja, oni će Vas više ceniti i zauzvrat će biti produktivniji na poslu.

Ljudi kada osećaju da brinete o njima i njihovim potrebama, to se pozitivno odražava na njihovo ispunjavanje obaveza.

 

  1. Benefiti koje dobijaju

Ono što utiče na zadovoljstvo zaposlenih su i razni benefiti koje dobijaju. Pored materijalnih pogodnosti, veoma su bitni oni nematerijalni, fleksibilni radni sati su samo jedna od stvari koje čine sreću zaposlenih.

Kada zaposleni shvate kakav uticaj benefiti imaju na njihov život, biće lojalni i produktivni u poslu.

 

  1. Podstičite otvorenu komunikaciju

Komunikacija je temelj svakog zdravog i efikasnog radnog okruženja. Podstičite otvorenu i iskrenu komunikaciju kako biste izbegli situacije koje mogu izazvati nezadovoljstvo zaposlenih.

Otvorena komunikacija omogućava vašim zaposlenima da budu više angažovani i da razumeju da je ono što rade važno u uspehu posla. Dobra komunikacija dovešće do toga da svi budu na istoj stranici; krećući se u istom pravcu prema istom cilju.

 

  1. Zacrtajte jasne ciljeve i delite povratne informacije

Vaši zaposleni će biti više motivisani za rad ako znaju šta se tačno od njih očekuje. Jasno iznesite ciljeve i viziju za kompaniju, inspirišite i motivišite zaposle da ih sprovedu u delo.

Nagradite ih kada postignu cilj. Potrebna je dodatna motivacija za zaposlene kako bi znali da će imati nešto od toga ukoliko vredno rade.

Važno je da zaposlene motivisati i pružanjem povratnih informacija. Kao što uspeh treba da se pohvali, treba da se skrene pažnja na greške i neuspeh. Nikako kažnjavanjem, već dolaženjem do zajedničkog rešenja za prevazilaženje prepreka.

Izvor: pixabay.com

Uvek motivišite i budite tu za njih

Zadovoljstvo i zdravlje zaposlenih treba da bude glavni prioritet na vašem radnom mestu. Ne postoji jedan savet i jedna strategija za motivaciju zaposlenih koja može da se primeni na svakog pojedinca.

Otkrijte šta pokreće svakog od vaših zaposlenih i imajte u vidu da ćete i sami morati da se prilagođavate i otkrivate tehnike motivisanja kako biste ih “pokrenuli”.

Usavršavajte svoje strategije sa svakim novim saznanjem o pojedincima u vašem timu, na taj način, oni će biti motivisani i inspirisani, a nagradiće vas svojom posvećenosti i vrednim radom.

Pogledajte i program koji nudimo na temu REMOTE liderstva – više informacija možete pronaći OVDE.

 

Izvori:
https://www.forbes.com/sites/johnrampton/2015/02/18/8-expert-tips-to-having-a-healthy-company-environment/#254d6cf14dd7
https://gethppy.com/employee-engagement/4-ways-to-create-a-more-stable-healthy-work-environment
https://mariopilar.com/kako-da-motivisete-svoje-zaposlene-povecate-produktivnost-u-firmi/
https://www.forbes.com/sites/johnhall/2014/03/10/11-simple-ways-to-show-your-employees-you-care/#24ebf82c450e
https://thepalmergroup.com/blog/the-importance-of-open-communication-in-the-workplace/

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]