fbpx

Lični razvoj je tema o kojoj se sve češće priča, piše, snima i generalno sve više se širi svest o ovoj temi i njenom značaju za našu dobrobit i blagostanje.

Iako nam dosta ovih informacija može biti korisno, neretko se među njima ‘provuku’ i neke misinterpretacije, pogrešna tumačenja i iluzije koja nas mogu dovesti u zabludu i učiniti da steknemo pogrešan utisak i sliku o suštini ličnog razvoja i rada na sebi.

Zato smo odlučili da izazovemo neka uvrežena uverenja i krenemo od toga šta nije lični razvoj:

#1 Lični razvoj nije – “Razmišljaj pozitivno i ostvariće se!”

Nije realno da uvek i u svakoj situaciji možemo da razmišljamo pozitivno. Čak može biti i frustrirajuće. Skroz je u redu, pa i poželjno da prihvatimo i proživimo sve emocije koje se javljaju.. I uvek možemo da razmislimo koji je to jedan korak koji će mi pomoći da prevaziđem ovaj izazov? Koji su mi resursi potrebni? I onda se krećemo ka rešenju 🙂 

#2 Ne možemo očekivati da se mentor, coach, trener, terapeut ili druga osoba sa kojom radimo suoči sa izazovom umesto nas

Treninzi ličnog razvoja, kao što je i NLP trening, tu su da pruže određene korisne alate, daju smernice, usmere pravac razmišljanja ka nekim novim uvidima. Način i oblast u kojoj će klijent primeniti ove alate i tehnike zavisi isključivo od njega samog.

Promena i primena naučenog je u tvojim rukama 😉

#3 Lični razvoj ne znači da već nisi najbolja verzija sebe

Koliko često naiđeš na citate i izjave poput onih: “Budi najbolja verzija sebe”?

Društvene mreže navele su nas da se često poredimo sa drugima, i priželjkujemo nečije savršene živote sa instagrama.

Međutim, zaboravili smo činjenicu da društvene mreže nisu ogledalo realnosti. 

Živi u sadašnjem trenutku, i poredi sa samo sa sobom od juče, jer niko ne zna bolje od tebe šta je ono što ti želiš i ka čemu težiš.

Već sada si svoja najbolja verzija, koju iz dana u dan nadopunjuješ novim iskustvima. 🙂 

Ukoliko želiš da svaki ponedeljak započneš sa novom dozom motivacije, prijavi se na BRIDGE priče newsletter, u okviru kog pišemo o različitim temama vezanim za lični i profesionalni razvoj:

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.