fbpx

Često se dešava da kada na našim treninzima i edukacijama pitamo polaznike – “Da li volite promene?” prvi odgovor bude “Da, promene su super!”

I onda polako kako odmotavamo klupko, i ulazimo u dublju tematiku promena, postaje jasno da nije lako menjati se, promeniti navike, i uopšte osvestiti šta je ono što treba da menjamo, i opet moguće je. 😊

Ono što često volimo da kažemo je da je “Promena jedina konstanta.”

Evolutivno posmatrano, morali smo da prođemo kroz mnogo promena da bismo opstali kao vrsta i da se prilagodimo brojnim promenljivim uslovima.

Nije mnogo drugačije ni danas.

Oni koji su spremni da uče i prilagođavaju se novim tehnologijama i ‘izvuku’ ono najbolje iz njih, postaju vrlo fleksibilni u današnjem promenljivom okruženju i sve brže rastućem globalnom tržištu rada.

Prvi korak ka promeni jeste da osvestimo u kojim to sve segmentima postoji prostor za rast i razvoj i šta može biti bolje.

Zato kažemo da je za promenu potreban određeni ‘okidač’ koji će nas podstaći da uopšte razmišljamo o promeni posla/načina života/svakodnevnog funkcionisanja i sl.

Mi ljudi smo bića navika. Još u detinjstvu smo usvojili određene obrasce funkcionisanja, koje nesvesno ponavljamo i danas. Međutim neretko se dešava da nam neki od tih obrazaca nisu više korisni kao što su bili tada, i bez obzira na to mi ih ponavljamo i ne dovodimo u pitanje njihovu korisnost. Sve do jednog momenta.

To je momenat kada primetimo da nešto više ne funkcioniše, da nas sputava i da je potrebno da menjamo ustaljeni način funkcionisanja.

Na primer to može biti nezadovoljstvo poslom koji obavljamo, sve češći konflikti sa ljudima u okruženju, duži perioda boravka pod stresom i sl.

Sve ove situacije mogu biti okidač za pokretanje promene.

Oni koji odluče da se menjaju ulaze u stanje haosa. Kažemo haos, jer se u ovoj fazi javljaju strah od nepoznatog i strah od neuspeha i mi se borimo i ulažemo svoju energiju da prevaziđemo ove strahove.

Ovo je najteža faza u procesu promene i zato mnogi u ovoj fazi odustaju i vraćaju se svom dosadašnjem načinu funkcionisanja.

To su one situacije kada razmišljamo na sledeći način:

“Traženje novih poslovnih prilika je baš teško. Bolje mi je da ostanem tu gde jesam, ovde mi je bar sve poznato i sigurno, i kolege su dobre ako ništa drugo, a i plata je redovna. Šta će mi više?”

To su situacije kada se vraćamo poznatom, i propuštamo prilike za rast i razvoj.

Oni koji su dovoljno hrabri istrajavaju u ovom haosu i pronalaze nove kreativne načine součavanja sa izazovima. Proaktivni su i idu ka promeni, izazivajući strahove i limitirajuća uverenja koja im se nameću.

👉 Kako to rade? 🤔

Sjajan način za izazivanje limitirajućih uverenja su otvorena pitanja, kojim izazivamo svoju ili nečiju percepciju.

Pa tako na primer, nečije (svoje) uverenje “Sigurno su kompetentniji od mene” možemo izazvati na sledeći način:

👉Ko je kompetentniji..?

👉Kako tačno možeš da znaš da su oni kompetentniji..?

👉Na koji način to meriš..?

Primer se odnosio na uverenje da su drugi kandidati na razgovoru za posao kompetentniji.

Otvorena pitanja izazivaju našu percepciju i uverenja koja nas limitiraju. Jer često su uverenja ta koja nas sprečavaju da krenemo sa promenom i istrajemo u njoj.

NLP [NeuroLingvističko Programiranje] je metodologija koja pruža alate i tehnike za rad se našim uverenjima koja su nastala na nesvesnom nivou. 🧠

Na NLP treningu izazivamo sva ona uverenja koja nas sputavaju na putu ka promeni, tako što ih pre svega osvestimo, a zatim i izazivamo.

Vremenom ova limitirajuća uverenja menjamo i ustupamo mesto onim uverenjima koja su nam korisna i koja će nam pružiti novu dozu samopouzdanja i ‘izbaciti’ na površinu sve naše skrivene potencijale. 😊

Pridruži nam se na NLP Practitioner treningu koji startuje u maju ove godine i pokreni sve one promene koje već neko vreme odlažeš. SAZNAJ VIŠE

Da li si dovoljno hrabar/a da pokreneš željenu promenu? 😉

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.