fbpx

Kada ostvarujemo uticaj na ljude moramo biti pozitivni i verovati u sebe. Primere o uticaju možete naći u kvalitetnoj prodaji.

Odličan primer za uticaj smo zapravo dobili od naše koleginice, koja je nedavno krenula da kupi patike.

Ona je pre kupovine imala jasnu predstavu o tome kakve patike želi, čak je imala i sliku. Međutim, vratila se sa sasvim drugim patikama.

Kako se to desilo? Odgovor je uticaj.

Deo 1: Tamara ulazi u prodavnicu obuće i traži patike koje je jako želela. Nailazi na njih i gleda ih. Međutim, njeno oko privukle su jedne svetlo-crvene patike koje izgledaju neobično. Ona se u tom trenutku obraća svom momku, koji je tada bio sa njom: „Vidi ove patike. Pitam se kako bi mi stajale, šta misliš?“

Momak dodaje: „Pa to su one patike, što sam ti pre nekog vremena rekao da bi ti jako lepo stajale, samo ih nije bilo na našem tržištu.“

Deo 2: Tamara zbunjeno odlazi da proba te patike. Nakon toga žena koja radi tamo prolazi pored nje i govori joj „Prelepo ti stoji“.

U tom trenutku, Tamara je odlučila da uzme baš te patike, a one po koje je prvobitno došla nije ni pogledala. J

Šta možemo zaključiti iz ove kratke priče?

Dakle, konačan odgovor je uticaj.

Naravno, njoj su se te patike svidele. Ali mišljenje koje je dobila od njenog momka, a zatim od prodavačice je ostvarilo veliki uticaj na njenu konačnu odluku. – Ovo se zove uticaj spoljašnje sredine.

Od čega zavisi uticaj spoljašnje sredine? – Od mnogo faktora, i zapravo on je kratkoročan.

U daljem tekstu napisaćemo vam dva primera od čega sve može zavisiti uticaj:

Kako vidite i cenite sebe

Zapad je mesto gde se poslovna i prodajna komunikacija mnogo istažuju. Zaključak je sledeći: Uspeh  prodajne komunikacije (usluživanja i prodaje) u veoma velikom procentu ( skoro 90%) zavisi od određene stvari koju možemo definisati kao „Kako se osećamo prema drugima i prema sebi u momentu kada prodajemo nešto (bilo šta-bilo kome)“.

Što nas dovodi do zaključka da naš uspeh u prodaji ili u pregovaranju neće zavisiti od toga koliko dobro umemo da primenjujemo tehnike prodaje (primer: prodavačica koja je samo rekla svoje mišljenje) već zapravo od toga kako se osećamo u tom momentu.

Emocije su zarazne! I šire se svuda oko nas.

Poštovanje prema samom sebi

Na naše raspoloženje mogu da utiču razne stvari i u obzir dolaze i pozitivni i negativni uticaji, ali odgovori uspešnih prodavaca govore o emocionalnom stanju prodavca. Ovakvo nešto nazivamo „high self esteem“ prevedeno na srpski jezik znači visoko samopoštovanje odnosno visoko vrednovanje samog sebe.

Naša koleginica je bila zaitrigirana kako je samo nakon par rečenica prodavačicee donela odluku da kupi patike, koje su inače za čitavih 50e premašile njen budžet. Upitala ju je šta se dešava kod nje kada prodaje, i koliko je uspešna u tome?

  • Odgovorila joj je da zaista voli prodaju, uživa u njoj i raduje se kada je neko usreći kupovinom. Sve vreme bilo je primetno da iskreno priča i da joj je stalo da zadovolji klijenta.

Kada smo iskreni prvo prema sebi, i verujemo u ono što radimo i rezultati prate – prodaja nekako sama dođe. Bez obzira gde se nalazimo i šta prodajemo.

Uticaj se dešava kada smo iskreni prvo prema sebi, jer to ljudi prvo primete. Ako verujemo u ono što radimo, ako verujemo u benefite proizvoda – usluge koje prodajemo, uspeh sam dođe.

Poverenje kao da lebdi u vazduhu i prodaja sama teče.

Koliko vi verujete sebi? 😉

Ovo su neke od knjiga koje preporučujemo:

  1. „101 tehnika uticaja“. – D.R Gilbert
  2. „Uticaj u teoriji i praksi“. – Robert Čaldini
  3. „Affect and emotion“. – Margaret Wetherell

 

Za kraj ostavljamo vas sa citatom 😊

“Vi ste ono šta verujete da jeste”

                                    –  Paolo Koeljo

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]