fbpx

Koliko često se dešava da pomisliš kako je tvoj sagovornik težak i kako ne možeš da dopreš do njega?

Čak i tvoji najbliži – prijatelji, partner, deca, kolege sa kojima provodiš svaki dan…

Svi se nekada nađemo u situaciji kada pomislimo da mi i naš sagovornik kao da ne pričamo istim jezikom, što najčešće oboje uvodi u stres i od naizgled konstruktivnog razgovora sve ode u potpuno pogrešnom smeru.

👉Mnogi teškim sagovornicima smatraju one koji postavljaju puno pitanja i traže od njih detaljeinformacije i činjenice za svaku temu.

👉 Sa druge strane, neki ne mogu da razumeju osobe koje imaju mišljenje i stav o svemu i rado diskutuju o tome, pa zahtevaju i od drugih isto.

👉 Za razliku od njih tu su i oni koji se povlače u sebe i svoj unutrašnji svet pa nam se učini da kao da nas ignorišu dok im pričamo nešto vrlo značajno.

👉  Često izazovna komunikacija bude i sa onima koji sve okreću na šalu i uvek rado ispričaju neki vic ili anegdotu, koliko god situacija bila ozbiljna.

👉 Neki sagovornici jednostavno vole malo priče, puno akcije i zamara ih ako detaljišemo pa deluje kao da nas požuruju ili gube interesovanje.

👉 Poznaješ sigurno i one koji su puni saosećanja i topline, uvek otvoreni za razgovore o emocijama i lako ih može povrediti ako im to uskratiš.

Ukoliko otvoriš čula i obratiš pažnju na to KAKO osobe u tvom okruženju pričaju, primetićeš vremenom da će to reći mnogo više o njima od toga ŠTA kažu.

Lepota je u detaljima i PCM metodologija ti daje precizne alate o tome kako da proceniš koji od 6 tipova ličnosti je najizraženiji, kako kod tebe, tako i kod tvog sagovornika.

Ukoliko želiš da:

  • radiš na sebi i svojim potencijalima
  • poboljšaš svoju komunikaciju
  • bolje upoznaš sebe i svoje sagovornike

… Pridruži nam se u sredu 31.05. u 18.00h na radionici „PCM – alat koji pravi razliku u komunikaciji”  i saznaj više o PCM metodologiji i njenoj praktičnoj primeni.

Osnovne informacije o radionici:

Datum održavanja: sreda 31. maj 2023.
Vreme održavanja: od 18.00 do 19.30 časova
Mesto održavanja: Bridge Communications, Braće Ribnikar 56, Novi Sad
Investicija: Besplatno
Trener na radionici: Jelena Grastić

Prijave su obavezne i vrše se putem forme koja se nalazi u nastavku:

 

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.