fbpx

Stigao je i maj sa svojim čarima. 🙂 Vreme nam se često menja, a ono što treba da bude konstanta jeste stalan rad na sebi i usavršavanje svojih znanja i veština. Zato vam, i ovog meseca, pišemo preporuke knjiga.

1. Danijel Goleman „Emocionalna inteligencija“

Knjiga koju uvek rado preproučujemo. Ukoliko do sada niste čitali ovu knjigu, ne propustite to ovog meseca. Svestrano obrađena tema emocionalne inteligencije uz dosta primera i kvalitetnih saveta primenljivih kako u ličnom, tako i u profesionalnom razvoju.

2. Fridman Šulc fon Tun „Kako razgovaramo“Opšta psihologija komunikacije

Ova knjiga je namenjena zaista širokoj publici – od studenata do biznis stručnjaka – obezbeđuje alate i putokaze za poboljšanje svakodnevne komunikacije. Zašto zapravo dolazi do nesporazuma, kako izgleda kvalitetna komunikacija, kako imati bolje međuljudske odnose – na ova i mnoga druga pitanja vezana za komunikaciju dobićete odgovore čitajući ovu knjigu.

3. Mark Manson – „E, zabole me“Suptilna umetnost življenja: Kako da živite dobar život nasuprot onome što vam se preporučuje

Kontraverzan naziv ove knjige privukao je mnoge. Kroz ništa manje kontraverzne priče i lične primere, autor objašnjava kako pozitivno razmišljanje nije uvek odgovor na sve i predstavlja osvežavajuću istinu za koju veruje da svima tako nedostaje.

4. Dr Kenet Blenčard, Dr Spenser Džonson „Menadžer za jedan minut“Povećajte produktivnost, profit i uspešenost

U ovoj knjizi koja ima oko samo 100 stranica, pronaći ćete jednostavna, a efektna upustva za bolji menadžment zasnovana na tri „stuba“ – postavljanje ciljeva od jednog minuta, pohvale od jednog minuta, prekori od jednog minuta. Pročitaćete je u dahu, a ostaviće vam dosta tema za razmišljanje.

5. V. Timoti Galvej „Mentalna strana tenisa“Kako pobediti sebe u životnoj igri

Autor ove knjige navodi tenis kao metaforu za mentalni trening za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u različitim domenima. Ovo nije knjiga samo za sportiste, već za sve koji žele da usavrše snagu koncentracije, stabilnost i mentalnu spremnost.

 

 

 

 

 

Koje su vaše preporuke knjiga za ovaj mesec? 🙂

Ako tražite dodatnu inspiraciju, prijavite se za BRIDGE priče newsletter i očekujte svakog ponedeljka i srede nove savete vezane za lični razvoj! 👇

 

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]