fbpx

Stigao je i mart. 🙂 Uz mart očekujemo veći broj sunčanih dana nego do sada, a što sa sobom nosi i dozu pozitivne energije i raspoloženja. Sve više vremena provodimo napolju, bašte i terase su ponovo opcija za provođenje prijatnog vremena uz kafu ili čaj i dobru knjigu.

Pored toga, mart je i vreme kada treba da se „probudimo iz zimskog sna“ i osvrnemo se na prva dva meseca ove godine i, u idealnom slučaju, napravimo analizu do sada urađenog i naučenog. Kako biste u tom procesu dobili potrebna znanja za ostvarenje vaših ciljeva, mi vam pišemo neke od naših preporuka za čitanje za ovaj divni mesec.

1. Tomas Erikson „Okruženi idiotima“Fenomenalan vodič za razumevanje onih koje je teško razumeti

Ako često imate osećaj da vas ljudi oko vas ne razumeju (kolege, prijatelji, partner, klijenti…), ova knjiga će vam zaista „otvoriti oči“, ali vas i nasmejati i zabaviti. Razumećete zašto smo drugačiji, ali i kako da komunicirate sa ljudima koji možda i nisu toliko slični vama.

 

 

 

2. Viktor Frankl „Zašto se niste ubili“Traženje smisla življenja

Autor ove knjige je danas poznati psihijatar i predavač na univerzitetima, a iskustvo koje ga je podstaklo na pisanje ove knijge je zatočeništvo u čak četiri različita konclogora u periodu od 1942. i 1945. godine. Knjiga se bavi pogledom na loše stvari i patnju koja nam se dešava u toku života, kao i traženjem našeg smisla postojanja. Pored toga, Viktor Frankl je autor psihoterapijskog pravca – logopedije – koji je kroz knjigu približio čitaocima.

 

 

3. Anders Ericsson & Robert Pool „Peak“How all of us can achive extraordinary things

Ako verujete da možete sve da naučite ili uradite, samo nekada ne znate kako, ova knjiga će vam dati odgovore na vaša pitanja. Ako ne verujete u to, možda ćete nakon čitanja ove knjige promeniti svoje mišljenje. U ovoj knjizi pronaći ćete savete kako da adekvatno postavite ciljeve, kako da se samomotivišete, kako da ne odustanete u procesu učenja i sticanja nove veštine – sve to bazirano na tridesetogodišnjem istraživanju.

 

 

4. Igor Arih „Budi voda“Osnove dinamičnih komunikacija i sedam smrtnih komunikacijskih grehova

Jedan od najvećih regionalnih stručnjaka napisao je autobiografsku priču na temu novih pristupa oglašavanju. Akcenat njegovog pristupa jeste na poštenju i kvalitetu. Sadržaj pre forme. Ova knjiga nije namenjena samo ljudima iz oblasti marketinga, već i svima koji žele da unaprede svoju komunikaciju.

 

 

5. Josip Bošnjaković „Promeni pravila igre“NLP vodič za moderne heroje i heroine

Ponosni smo što na ovaj spisak možemo da dodamo i autorsku knjigu našeg direktora Josipa Bošnjakovića. Više o ovoj knjizi  možete pronaći na OVOM LINKU.

 

 

 

Uživajte i ovog meseca u dobrim knjigama i novim znanjima i – naravno – pošaljite nam svoje preporuke za čitanje! 🙂

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=26643901″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]

 

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]