fbpx

Kao što smo obećali, i ovog meseca dajemo vam naše predloge za čitanje ovog meseca. Teme su raznovrsne, a sve se tiču ličnog i profesionalnog razvoja. Preporuke pronađite u nastavku:

1. Adam Grant „Originalni“Kako menjaju svet oni koji se ne slažu s većinom

Kroz primere o uspešnim poslovnim poduhvatima, sportu, politici, autor prikazuje kako prepoznati originalnu ideju koju imate ili koju vam predstavlja neko drugi, zatim kako da predstavite tu ideju i kako da iskoristite svoju originalnost na najbolji mogući način.

 

 

 

 

 

2. Prof. Stiv Piters „Paradoks šimpanze“Program upravljanja umom za samopouzdanje, uspeh i sreću

Ako se trudite da razumete sebe i svesni ste da vaša osećanja upravljanju vašim životom, ovo je prava knjiga za vas. Ovaj moćan model upravljanja umom može da vam pomogne da bolje upoznate sebe i budete samouvereniji i uspešniji. Saznajte kako izgleda borba koja se gotovo svakodnevno odvija u našim umovima i kako to možemo da iskoristimo kako bismo ostvarili svoje ciljeve.

 

 

 

 

 

3. Ričard Vajzman „59 sekundi“Razmislite malo, promenite mnogo!

Ričard Vajzman, kao jedan u najčešće citiranih psihologa u medijima, u ovoj knjizi razbija mitove o primenjenoj psihologiji. Kroz veliki broj praktičnih primera i realizovanih eksperimenata, opisuje efikasna i lako primenljiva rešenja koja će vam pomoći da budete uspešniji u svim sferama života. Još jedna od interesantnih činjenica jeste da se većina saveta iz knjige brzo i lako primenjuju – za manje od jednog minuta – što je i bila inspiracija za sam naziv knjige.

 

 

 

 

4. Džozef Kembel „Heroj sa hiljadu lica“

Ova knjiga na jedan sveobuhvatan i neuobičajan način prati priču o putovanju heroja, praktično kroz sve mitologije svega, otkrivajući i prepoznavajući arhetipsko u svakoj od njih ponaosob. Ova knjiga je prvi put objavljena davne 1949. godine i od tada je inspirisala stotine hijana ljude širom sveta i prodata u preko milion primeraka.

 

 

 

 

 

5. Majkl E. Gerber „Mit o preduzetništvu“Zašto većina malih privatnih firmi ne uspeva i šta učiniti u vezi s tim

Zašto su opšteprihvaćene pretpostavke o uspešnom biznisu zapravo samo kamen spoticanja za istinsku uspešnost poslovanja, saznaćete u ovoj knjizi. Jasne instrukcije i mudri saveti za transofrmaciju biznisa, ali i života. Ako razmišljate da pokrenete svoj biznis ili ga već uveliko vodite, ovo je prava knjiga za vas.

Šta vi imate u planu da čitate u narednom periodu? Pišite nam svoje preporuke! 🙂

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]