fbpx
 1. Kako biste nekome objasnili šta je NLP?
  Da li vam se nekada dogodilo da ste smatrali da ste baš precizno nekom preneli informaciju, a da se ispostavi da vas je ta osoba zapravo drugačije razumela? Da vam neko saopštava informaciju i da primećujete da očekuje od vas neku drugu emociju od one koja vas u tom trenutku obuzima? Da prosto imate utisak da vaš sagovornik priča drugim jezikom ili da vas nije slušao? Verujem da možete da se setite onih saradnika sa kojima je baš lako raditi, dogovoriti se i isto tako onih koji su prosto teški za saradnju. NLP daje odgovore zašto nam se ovakve situacije dešavaju i ukazuje na različitosti u obradi istih informacija od strane pojedinačnih učesnika u komunikaciji. Kod kuće, na poslu, u prodavnici, restoranu, galeriji, čovek je usmeren da komunicira sa ljudima oko sebe. Ukoliko upoznamo sebe i način na koji mi funkcionišemo i naučimo da razumemo ljude oko nas i da im se obraćamo na način na koji ćemo uspešno preneti informaciju od interesa, napravićemo promenu koja ce biti primetna u našem okruženju. NLP je mešavina nauke i umetnosti u sferi komunikacije i nudi širok set alata i tehnika koji vode ka uspešnoj komunikaciji. Jedan deo NLP-a se bavi tehnikama za rad na ciljevima, što je na neki način komunikacija sa samim sobom.
 2. Zašto ste se odlučili da krenete na NLP trening?
  Zato što sam osoba koja je orijentisana ka rezultatima, koja, i pored preporuka, mora lično da odsluša trening da bi zaključila da li je u pitanju nešto korisno ili ne. Šalu na stranu, nakon odlušanog treninga mi je čak i lakše da obrazložim sebi i drugima zašto sam se odlučila da krenem na trening. Želela sam da postanem bolja verzija sebe. To je moto NLP Practitioner treninga i to je zapravo baš najjednostavnije i najpreciznije objašnjenje moje odluke.
 3. Šta je ono najznačajnije što ste naučili na treningu?
  Naučila sam da cenim različitosti i da me iste inspirišu umesto da me frustriraju. Da se brže vratim iz zone visokog stresa. Da prilazim problemu sa raznih strana. Da sagledavam situaciju iz više uglova. Da se stavim u cipele sagovornika.
 4. Gde primenjujete naučeno sa treninga?
  Primenjujem stalno, kod kuće, u prodavnici, na poslu. Jednako dok slušam i dok pričam. Dok razmišljam o tome šta želim u životu za sebe i svoju porodicu. Jednom kad neke od principa razumete i veštine integrišete, prosto teško da možete da ih ne primenjujete.
 5. Kome biste preporučili NLP trening?
  Srednjoškolcima, studentima, onima koji traže posao i zaposlenima bez obzira na konkretno zanimanje kojim se bave, roditeljima male dece, roditeljima tinejdžera. Najopštije rečeno – ljudima. Trening vam otvara vrata da na veoma konkretan način radite na sebi, da budete bolji kako za sebe, tako i za društvo oko sebe. Sama promena naravno, na kraju, zavisi iskljucivo od vas samih.

Maja Wilson
NLP Practitioner

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.