fbpx

Da bismo efikasno radili sa drugima, pre svega, potrebno je da dobro upoznamo sebe. Emocije upravljaju našim ponašanjima. 

Kada upoznamo sve one emocije koje iskusimo u datom trenutku i način kako da upravljamo tim emocijama, usmerićemo dalji tok komunikacije.

Šta je emocionalna inteligencija?

EQ je proizvod dveju glavnih veština – društvene i lične kompetencije. Lična kompetencija usresređena je više na vas kao pojedinca i podeljena je na samosvest i vladanje sobom. Društvena kompetencija se usresređuje više na to kako se ponašate s drugim ljudima i podeljena je na društvenu svest i snalaženje u međuljudskim odnosima.

Zašto bi neko želeo da razvija svoju emocionalnu inteligenciju?

Prvo, emocionalna inteligencija može da vam pomogne da budete efikasniji na poslu i povećate svoje šanse za napredak. S druge strane, bolje ćete razumeti sebe i ljude oko sebe i, samim tim, postati bolja verzija sebe. A treće, moći ćete da pomognete i drugima da rade na sebi i ostvare svoj potencijal.

Današnja nauka zaključuje da društveno najuspešniji i lično najzadovoljniji pojedinci nisu oni što ih obeležava puki visoki broj racionalne inteligencije.

Za potpuno ostvarenje sopstvene ličnosti potrebna je emocionalna inteligencija – sposobnosti da se saoseća sa drugima, procenjuje, stvaraju dobri odnosi, da se bude privlačan – kao i drugim emocionalnim veštinama koje su presudne da se neko zaista uklopi u društvo i bude uspešan, a time koristan kako sebi tako i okolini.

– Danijel Goleman

Gde možete više da naučite više o ovoj temi?

Ukoliko želite da čujete više na ovu temu, pridružite nam se na radionici u sredu 18. novembra gde ćemo se baviti sledećim temama:

  • koja je uloga emocija u svakodnevnoj komunikaciji;
  • kako prepoznati i kontrolisati svoje emocije;
  • šta je emocionalna inteligencija;
  • koje su to dimenzije emocionalne inteligencije i kako da ih razvijemo;
  • kako bolje upoznati (i razumeti) sebe i druge;
  • kako probuditi željenu emociju kod sagovornika.

Dodatna vrednost: Nakon formalnog dela radionice, predvideli smo deo za pitanja gde ćete moći da postavite pitanja treneru o svemu što vas zanima o razvoju emocionalne inteligencije i ulozi emocija u svakodnevnoj komunikaciji.

Osnovne informacije o radionici

Datum održavanja: sreda 18. novembar 2020.
Vreme održavanja: od 18 do 20 časova
Mesto održavanja: online (Zoom platforma)
Investicija: 1.500 RSD

Prijave su obavezne i vrše se putem sledeće forme:

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.