fbpx

Koliko često se dešava da pomisliš kako je tvoj sagovornik težak i kako ne možeš da dopreš do njega?

Čak i tvoji najbliži – prijatelji, partner, deca, kolege sa kojima provodiš svaki dan…

Svi se nekada nađemo u situaciji kada pomislimo da mi i naš sagovornik kao da ne pričamo istim jezikom, što najčešće oboje uvodi u stres i od naizgled konstruktivnog razgovora sve ode u potpuno pogrešnom smeru.

👉 Mnogi teškim sagovornicima smatraju one koji postavljaju puno pitanja i traže od njih detalje, informacije i činjenice za svaku temu.

👉 Sa druge strane, neki ne mogu da razumeju osobe koje imaju mišljenje i stav o svemu i rado diskutuju o tome, pa zahtevaju i od drugih isto.

👉 Za razliku od njih tu su i oni koji se povlače u sebe i svoj unutrašnji svet pa nam se učini da kao da nas ignorišu dok im pričamo nešto vrlo značajno.

👉 Često izazovna komunikacija bude i sa onima koji sve okreću na šalu i uvek rado ispričaju neki vic ili anegdotu, koliko god situacija bila ozbiljna.

👉 Neki sagovornici jednostavno vole malo priče, puno akcije i zamara ih ako detaljišemo pa deluje kao da nas požuruju ili gube interesovanje.

👉 Poznaješ sigurno i one koji su puni saosećanja i topline, uvek otvoreni za razgovore o emocijama i lako ih može povrediti ako im to uskratiš.

PCM je metodologija koja nam predstavlja 6 tipova ličnosti u svima nama, sa svim njihovim snagama, potrebama i karakteristikama.

Šta ako ti kažemo da postoje prečice i alati za raspoznavanje svakog od njih i ono najkorisnije –  izbor preferiranog kanala komunikacije, odnosno načina na koji ćeš kupiti njihovu pažnju ukoliko im se obratiš na odgovarajući način?

Ukoliko želiš da:

  • radiš na sebi i svojim potencijalima
  • poboljšaš svoju komunikaciju
  • prepoznaš ko si ti i  ko je tvoj sagovornik
  • sa lakoćom dopreš do sagovornika njegovim kanalom komunikacije
  • osvestiš svoje  i prepoznaš psihološke potrebe svog sagovornika

… Pridruži nam se u sredu 18.01. u 18.00h na webinaru „Tips and Tricks – Ko je tvoj sagovornik?  i saznaj više o PCM metodologiji i njenoj praktičnoj primeni.

Osnovne informacije o webinaru:

Datum održavanja: sreda 18. januar 2023.
Vreme održavanja: od 18.00 do 19.30 časova
Mesto održavanja: ZOOM platforma
Investicija: Besplatno
Trener na webinaru: Jelena Grastić

Hvala vam na poverenju! Sva mesta na ovom webinaru su popunjena! Pratite nas, uskoro informacije o novim događajima…

 

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.