fbpx

Leto je u punom jeku. Ukoliko se odmarate u nekoj hladovini ili koristite moderna čuda u vidu klima uređaja, pored osvežavajućih napitaka svakako dobro dođe i neka knjiga kako bi prekratili vreme.

U nastavku vam dajemo 3 naslova koji će vam pomoći u kontekstu razvijanja komunikacionih veština.

  1. Uticaj u teoriji i praksi – Roberto Ćaldini

U ovoj knjizi Roberto Ćaldini prikazuje 6 osnovnih principa uticaja: reciprocitet, obaveza i doslednost, autoritet, retkost, društveni dokaz i dopadanje. Autor navodi mnoštvo istraživanja i primera ovih principa i daje konkretne recepte kako vi možete iskoristiti ove principe u svakodnevnim poslovnim i ličnim situacijama. Ovo je važan vodič za sve koji se bave komunikacijom.

 

  1. Practical Negotiating Tools Tactics and Techniques – Tom Gosselin

Jedna od najbitnih stvari u komunikaciji jeste da vaš sagovornik i Vi nakon bilo kog procesa komunikacije imate dobar osećaj. Autor vam daje praktične alate i savete kako da se snađete u mnogim situacijama u kojima je potrebno nivo komunikacije podići na viši nivo.

 

 

 

  1. NLP at work – Sue Knight

Sue Knight je u ovom izdanju napravila fantastičnu vezu između primenjene psihologije i konkretnih poslovnih situacija. Neurolingvističko programiranje je komunikacioni model koji nudi mnoge alate za rad sa ciljevima, „teškim sagovornicima“ i različitim izazovima na koje svakodnevno nailazimo.

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]