fbpx

Radeći sa drugima na treninzima i putem koučinga jedan od najvećih izazova koji sam primetio da imaju jeste da ono što nauče ili postave sebi kao cilj, u praksi dugoročno i primenjuju. Da bi dobro vladali svojim akcionim koracima potrebno je da se dobro organizujemo i time pratimo svoj napredak.

Shodno ovome u nastavku vam dajem 3 koraka kako da vi upravljate svojim vremenom:

 1. PLANIRAJTE.

  Da bi se dobro organizovali zgodno bi bilo da sve što želimo da postignemo dobro i isplaniramo. Ja planiram obično tako što crtam mape svojih ideje, ciljeva, projekata …

  Takođe, danas su zgodne i pojedine aplikacije koje olakšavaju vizuelni prikaz i koje vaše ideje čine dostupnim bilo gde da se nalazite.

  Za razvoj novih projekata preporučujem aplikaciju DRAW.io

  Ova aplikacija vam služi da vizuelno prikažete sve elemente koji učestvuju i njihove odnose. Npr ukoliko krećete sa novim projektom možete definisati koji su sve elementi potrebni i kakve su njihove međusobne veze (marketing, prodaja, segmetiranja tržišta, finansije …). Dodatna pogodnost ove aplikacije je ta što vaš projekat čuva na GDrive-u, Dropbox-u, OneDrive-u ili na vašem lokalnom računaru.

 2. PRATITE.

  Pratite napredak svojih zadataka.

  Koliko ste istrajni u njima? Koliko često ih preskačete? Koji su rezultati?

  Za praćenje dnevnih aktivnosti pogledajte aplikaciju – Trello

  Ova aplikacija koristi tzv board-ove u kojima se nalaze list-e koje sadrže kartice (cards).  Kroz BOARD definišete određeni projekat a liste koje ja koristim su TO DO, DOING i DONE i putem ovih lista ustvari pratite tok i zadatke svojih projekata. Ova metodologija se zasniva na tzv KANBAN metodi o kojoj ćemo pisati uskoro. Dodatna prednost ove aplikacije jeste kolaboracija tj mogućnost da više članova radi na istom projektu.

  Tu je naravno i Google calendar gde imate pregled svojih dnevnih/nedeljnih/mesečnih/godišnjih aktivnosti.

 3. UŽIVAJTE.

  Kada se dobro organizujete ostaje vremena i za druge stvari. Jedan sam od onih koji misle da svaki uspeh treba proslaviti. Ovaj poslednji korak deluje jednostavno i opet ga često ne praktikujemo. Proslavite svoj uspeh i častite sebe. Knjiga, gadget, aplikacija, sportski rekvizit … Vi odlučujete šta to može biti.

Upravljanje vremenom je dosta jednostavna stvar i kao i sve u životu mi i ovaj segment  volimo da zakomplikujemo.

Ukoliko se bolje organizujete sebi ostavljate više vremena da se bavite stvarima koje su vam stvarno važne i samim tim se osećate bolje, efikasnije i srećnije.

Ukoliko vas interesuje kako da kvalitetno postavite ciljeve i naučite metode da istrajete u svojim ciljevima prijavite se za naš trening NLP Practititoner i ostvarite pravo na POPUST.

Nazovite nas na broj telefona: 064 117 117 8 ili nam pišite putem email-a: office@BRImmunication.com.

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]