fbpx

Ako vam je potrebno ovih dana da se opustite uz kvalitetnu štivo, provedete kvalitetno slobodno vreme ili naučite nešto novo čitajući knjige – pišemo vam i ovog meseca naše preporuke za čitanje koje se odnose na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja. 🙂

1. „Storytelling – Ili pričam ti priču“ – Kristijan Salmon

Izvor: Unsplash

Priče su u samoj osnovi ljudske civilizacije. A danas služe u različitim segmentima biznisa i svakodnevnice: u prodaji, prezentacijama, liderstvu, pa i roditeljstvu. U ovoj knjizi ćete pronaći korisne informacije o različitim upotrebama pričanja priča i steći uvide u to kako storytelling može da promeni vaše načine funkcionisanja.

Ukoliko želite da učite od iskusnog trenera upravo o temi storytelling-a, prijavite se za našu online radionicu: Storytelling u prezentacijama.

2. „Pitch Anything“ – Oren Klaff

Izvor: Unsplash

Za ovu knjigu će mnogi reći da je nezaobilazno štivo ukoliko se bavite prezentacijama bilo koje vrste. Čitajući ovu knjigu dobićete mnoštvo ideja kako da bolje predstavite sebe, svoje ideje, znanja, veštine, proizvod i biznis. Naučićete tzv. „STRONG“ metod za prezentacije i, ukoliko primenite bar neke segmente, svakako unaprediti svoje veštine pregovaranja i prodaje.

Temom prezentacionih veština bavi se i naša online radionica Vrhunska prezentacija.

3. „Beskonačna igra“ – Sajmon Sinek

Izvor: Unsplash

U svojoj novoj knjizi Sajmon predstavlja novi način razmišljanja kada je u pitanju biznis i liderstvo. Pravi lideri su oni koji prihvataju beskonačni način razmišljanja i implementiraju to u svoje timove, organizacije i način poslovanja. Upravo u ovoj knjizi ćete pronaći mnoštvo primera onih lidera koji su danas uspešni upravo zbog svog beskonačnog načina razmišljanja.

Više o temi liderstva i timskog rada saznajte na našoj online radionici Liderstvo i timski rad.

4. „Emocionalna inteligencija“ – Travis Bredberry, Jean Greaves

Izvor: Unsplash

U ovoj knjizi naći ćete korisne informacije koje će vam pomoći da (dodatno) razvijete svoju emocionalnu inteligencija. Razumevanje i kontrola svojih emocija, kao i razumevanje drugih postaje sve važnije – pogotovo u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

O emocionalnoj inteligenciji i načinu razvijanje iste pričemo upravo na online radionici Osnove emocionalne inteligencije.

 

Šta vi čitate ovih dana? 🙂

 

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]