fbpx

Ovog meseca nam stiže leto! (nadamo se i malo sunca 🙂 ). Bez obzira na to da li već ovog meseca planirate na godišnji odmor i plažu ili uživate čitajući kod kuće, u prevozu ili u svom omiljenom kafiću, u nastavku vam predstavljamo naše preporuke za čitanje ovog meseca:

1. Maršal Goldsmit „Okidači“Kako da izgradite ponašanje koje traje i postanete osoba kakva želite da budete

U ovoj fantastičnoj knjizi autor objašnjava koje su to neopaženi okidači u našem okruženju koji (svesno ili nesvesno) deluju na naše reakcije. Oni su stalni, neumoljivi i svuda prisutni. Takođe, objašnjava i kako da ih prevaziđemo i kreiramo trajnu promenu.

2. Norbert Herškovic „Mozak“Najvažniji odgovori na pitanje: Šta je tačno mozak

Na jednostavan i razumljiv način autor objašnjava koliko zapravo danas (ne) znamo o našem mozgu i kako to da iskoristimo u svoju korist. Odgovara na pitanja o tome šta pozitivno, a šta negativno utiče na naš mozak, da li može da se utiče na razvoj mozga deteta i kako, kao i ostale interesantne teme.

3. Rob Ficpatrik „Mamin test“Kako da razgovarate sa klijentima i da otkrijete da li je vaša ideja za pokretanje biznisa dobra ili nije

„Kažu da nikada ne bi trebalo da pitate svoju mamu da li je vaša ideja o poslu koji biste želeli da započnete dobra ili nije, jer mama vas voli i najverovatnije će vas slagati.“ Za ovu knjigu kažu da je nezaobilazna ako razmišljate o pokretanju posla, razvoju biznis ideje ili novog proizvoda. Pored toga, sadrži niz korisnih saveta za poslovnu komunikaciju sa klijentima i rešavanje izazova na tom putu.

4. Robert Čaldini „Uticaj: u teoriji i praksi“

Ako niste do sada imali prilike da pročitate ovu knjigu, učinite to ovog meseca i, verujte, nećete se pokajati. Nezavisno od toga da li se bavite prodajom i marketingom ili želite da unapredite svoje odnose rada sa ljudima, principi uticaja će vam pomoći da bolje razumete ljudsku psihologiju i načine kako možete da ubedite nekoga da pristanu na nešto (kupe vaš proizvod, učine vam uslugu itd.).

5. Mel Robins „Pravilo 5 sekundi“

Primena ovog naizgled jednostavnog pravila može da napravi velike promene u vašem životu ako odlučite da ga redovno koristite. Kako je ovo pravilo nastalo, zašto funkcioniše i gde sve možete da ga promenite – odgovore ćete pronaći u ovoj knjizi.

Kako vam se čine naše preporuke za jun? Šta biste nam vi preporučili da čitamo ovog meseca? 🙂

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]