fbpx

Mnogo je teorija i modela upravljanja i svi zvuče odlično. Problem je u tome što postoji mnogo teorije, koju mi ne znamo uvek da praktično primenimo. Na primer, šta možete da uradite konkretno u utorak popodne da bolje radite sa svojim kolegama? Ljudima su potrebni saveti za delovanje, stvari koje mogu početi raditi već sledeće nedelje. Upravo tu dolazi Management 3.0.

Šta je Management 3.0?

Management 3.0 nije još jedan framework, nego je način razmišljanja i ophođenja unutar organizacije u kojoj se nalazimo, potpomognut kolekcijom alata, vežbi i iskustava iz prakse koja nam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Management 3.0 zahteva da organizaciju posmatramo kao celinu, a ne da pokušavamo da kontrolišemo ljude unutar nje („Manage the system, not the people.“). Uči nas da kompleksnost ljudske prirode nije moguće konrolisati, ali postoji mnogo načina kako je možemo usmeriti. Neki od njih su: lead, coach, inspire, motivate, constrain, help.

Suština Management 3.0. je u stvaranju radnog okruženja u kom su ljudi zadovoljni, osećaju odgovornost prema poslu koji rade, okruženja u kom mogu iskoristiti sva iskustva i znanja koja imaju, stvarati nova i u kom se mogu pouzdati jedni u druge.

Management 3.0 je globalna revolucija za lidere koja okuplja hiljade projektnih menadžera, menadžera srednjeg nivoa, direktora i preduzetnika, zajedno razvijajući rešenja, koristeći igre i alate za podsticanje povratnih informacija od strane zaposlenih i timske saradnje.

Kako je nastao Management 3.0?

U 2010. godini, Management 3.0 je započet kao najprodavanija agilna knjiga o liderstvu od strane Jurgen Appelo. Zatim, 2016. godine, Jurgen je objavio Managing for Happiness.

Kasnije, ove knjige i sva znanja pretočena su u praktične radionice upravljanja 3.0. One omogućuju svakom članu tima da krene na put do uspeha i svrhe jer – mali potezi pametno napravljeni mogu pokrenuti velike stvari.

Za koga je Management 3.0?

Management 3.0 je za tebe ako želiš da:

  • podigneš motivaciju unutar tima
  • podstakneš inovacije
  • povećaš produktivnost
  • utičeš na kulturu unutar tima

„You will learn how work doesn’t have to feel like work, but more like enjoying the good life.“

Više informacija možete pronaći na: https://management30.com/

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]