fbpx

Početkom godine često čujemo onu čuvenu rečenicu: „Nova godina – nova ja“. Međutim, kako dani odmiču teško nam je da se se setimo zašto smo poželeli da od 1. januara krenemo da se zdravo hranimo, vežbamo, čitamo i slično.
Promeniti navike koje su nam duboko ukorenjene nije nimalo lako. Potrebno je od 18 do 254 dana da uvedemo novu naviku. Ali nije nemoguće. Počnite od malih stvari. Kada osetite zadovoljstvo, bićete motivisani da nastavite dalje sa promenama.

1. Planirajte

Većina nas danas živi haotično. Mnogo fokusa, malo vremena. Stoga, olakšajte sebi život i usmerite se na stvari koje su vam bitne. Postavljajte ciljeve i razrađujte ih na akcione korake. Ono što se često dešava kao greška jeste da na silu pokušavamo da koristimo neke alate za planiranje koji nam lično ne odgovaraju. Pronađite ono što je za vas najbolje. Neke koje vam mi preporučujemo su:

  • Google Calendar – vezuje se za vaš Gmail nalog i možete ga koristiti i putem računara i putem mobilnog telefona.
  • Trello – sjajan organizacijski alat koji možete da koristite i timski i individualno ili – i jedno i drugo!
  • Passion Planner – ukoliko ste osoba koja više voli tradicionalan način – papir i olovku – postoji  mogućnost da se zaljubite u ovaj planer – omogućava vam da planirate godišnje, mesečne i dnevne aktivnosti, da napravite evaluaciju na kraju svakog meseca, a nisu zaboravili ni prostor za beleške i motivacione citate.
  • Ukoliko niste pronašli planer koji vam odgovara, bilo da je u pitanju online ili offline verzija, uvek vam ostaje opcija da poklonite sebi neki lep rokovnik koji možete da nosite uz sebe svakodnevno.

2. Unapredite odnose sa ljudima oko sebe

Dosta vremena trošimo baveći se tuđim životima. Oko 90% razgovora na poslu su tračevi, na društvenim mrežama provodimo u proseku od 3 do 6 sati na dnevnom nivou… Predstavljamo vam nekoliko tekstova koji mogu da vam pomognu da budete srećniji sa ljudima oko sebe:

3. Radite na sebi

Ono najvrednije što možemo sebi da poklonimo za novu godinu jeste upravo ulaganje u sebe. Ovo ne mora da se tiče striktno ulaganja u vidu novca već i vremena. Često nam fali samopouzdanja da verujemo da možemo da postanemo nešto više. U ovom blogu pročitajte nekoliko saveta kako možete da podignete svoj nivo samopouzdanja. Ono što vam mi preporučujemo jeste da se informišete o treningu koji se bavi temama uspeha, ciljeva, komunikacija i promene ponašanja kako biste stekli konkretne alate da postanete najbolja verzija sebe.

Želimo vam puno uspeha u promenama koje će vama značiti ove godine! Vi imate sve resurse da je učinite najboljom godinom do sada. 🙂

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]