fbpx

Da bi bili fantastični i imali uspeha u svim segmentima života potrebno je da prvo vladamo sobom.

Naše aktivnosti i ponašanja su rezultat naših unutrašnjih stanja.

I zato naš um može biti jak saveznik ili gorki neprijatelj u bilo kom segmentu. I opet, on je naš. Što znači da dosta zavisi od nas i od toga kako gledamo na svet oko sebe. Nekada mala promena fokusa, može doneti velike rezultate, samo je potrebno da ste spremni da malo eksperimentišete.

Predlažemo da testirate male stvari koje nose promenu u vidu ova 3 koraka:

1. Sanjarenje

Kako odrastamo sve manje maštamo a mašta je ta koja nas pokreće. Nekada je potrebno da jednostavno otpustimo kanape koji nas stežu i da se prepustimo maštanju. Da se vratimo u sve one avanture koje su nekada pokretale, da obojimo svoju svakodnevicu veselim i toplim bojama, da vratimo nevidljive prijatelje, da se prepustimo i jasnije fokusiramo na ciljeve koji su nam svarno važni. Jer … tako malo je potrebno …

2. Lajtmotiv

[themify_list icon_color=“#2e7508″ icon=“fa-anchor“]

  • Koji je vaš lajtmotiv u životu?
  • Koja je to rečenica/izreka koja u vama budi vatru?
  • Koji heroj u vama čeka da ga pozovete u avanturu svog života?

[/themify_list]
Zapišite, nacrtajte onaj simbol koji u vama budi strast i vezan je za 1 određeni kontekst (npr prezentacija koju trebate da održite, razgovor sa kolegom koji vas očekuje, početak novog projekta …). Slikajte taj crtež. Držite ga sa sobom i izvadite kada god se zapitate „Šta mi je ovo trebalo?

3. Zona komfora

Često se priča o zoni komfora. Ovde ćemo citirati jednu rečenicu koja je došla iz NLP -a : „Ako uvek radiš nešto na jedan način, takav rezultat ćeš i dobiti.“ Vrlo jednostavno, ako želimo promenu moramo se i mi promeniti. Potrebno je uraditi nešto drugačije i to nekada može biti nešto hrabro i veliko a nekada su to neki mali koraci. Bitno je da se menjamo.

MI VAS IZAZIVAMO  da zapišete SAMO PO 1 STVAR iz ove 3 kategorije koju ste uradili. Samo po 1!

I da uživate u promeni i motivaciji koja dolazi kao nagrada.

 

Mi vam asistiramo u vašim promenama.

Kontaktirajte nas za INFORMACIJE o našim treninzima i individualnim programima.

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]