fbpx

Možda su neki od nas odustali od odlaska na plažu ovog meseca, ali to ne mora da bude izgovor da se ne pročitaju sve one knjige koje uglavnom čitamo u pauzi između kupanja, odnosno u toku odmora. Kao i svakog meseca, i u julu mesecu vam predstavljamo naše predloge šta možete da čitate ovih dana. 🙂

1. „Design Thinking“ – Marko Jevtić, Milovan Dekić

Prošlog meseca smo vam rekli da se ova knjiga pridružila ostalima u našoj BRIDGE biblioteci i možemo reći da smo stekli izuzetno pozitivan utisak. Knjiga je napisana na pitak i jednostavan način, a opet sa mnogo korisnih alata i načina razmišljanja koji su i više nego korisni u današnje vreme, odnosno koji vam daju odgovor na pitanje (baš kao što i piše na koricama knjige): Kako da stvarate proizvode koje ljudi žele? Ne samo da ćete pronaći više informacija o tzv. Design Thinking procesu, već i mnoštvo primera kako to sve izgleda u praksi.

2. „Flow“ – Mihaly Csikszentmihalyi

Mnogo distracija i popularni multitasking utiču na naš kvalitet rada. Bilo da ovih dana radite od kuće ili u kancelariji, ova knjiga će vam „otkriti“ kako da postignete stanje uma kada ste najkreativniji, najefikasniji… tzv. flow. Sigurni smo da možete da se setite bar jedne aktivnosti u toku koje ste zaboravili na vreme, prepustili se i uživali. U ovoj knjizi ćete saznati kako (i zašto) takvo stanje nastaje i šta se dešava tada u našem mozgu.

3. „Gamestorming“ – Dave Gray, Sunni Brown, James Macanufo

Znate kada neko (možda i vi) kažete da niste kreativni? Zapravo je pitanje okruženja koje podstiče kreativnost. Ako želite da se takvo okruženje kreira u vašoj organizaciji ili timu, u ovoj knjizi ćete pronaći „igara“ koje će vam pomoći da razvijete nove ideje, efikasnije komunicirate, razvijete strategije.

4. „Sve je rešivo“ – Marie Forleo

Ako nekada zapadnete u ono stanje uma kada mislite da vam ništa ne ide od ruke, kada ste pod stresom i suočavate se sa izvesnim problemima, ova knjiga će vam pomoći da promenite način razmišljanja. Autorka kroz celu knjigu provlači upravo način razmišljanja koji podrazumeva „da je sve rešivo“ i objašnjava kako i vi da primenite taj način razmišljanja kod sebe kada stvari ne idu onako kako ste zamislili.

5. „Počni sa zašto“ – Simon Sinek

Prošla je (već!) polovina godine i sada je sjajan momenat da preispitate svoje ciljeve i/ili postavite nove. Čitajući ovu knjigu, zapitaćete se koje je vaše ‘ZAŠTO’ i na koji način možete zaista da ga živite. Ispunjena je sa dosta primera uspešnih lidera koji motivaciju za sebe i svoju organizaciju, odnosno tim pronalaze upravo u definisanju tog čuvenog ‘zašto’.

Šta je vama na spisku za čitanje? 🙂 Pišite nam!

Prijavite se za naš newsletter

Svakog ponedeljka u vašem inboksu korisni saveti i informacije na različite teme ličnog i profesionalnog razvoja.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BneGC&webforms_id=23163101″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]